City Dental tandläkarklinik

Den här kliniken grundades av Mattias Santesson 2005. Han tyckte att tandvården var för dyr i Sverige i förhållande i utomlands. Han fick då idén att öppna en klinik med billigare priser som låg centralt i Stockholm. När kliniken öppnades fanns det fem tandläkare, två tandhygienister och åtta tandsköterskor som arbetade där. Redan när de öppnade hade denna lågprisklinik fler än 2 000 patienter inbokade. I dag finns det ungefär 35–40 tandläkare och omkring lika många tandsköterskor som arbetar där. Det finns arton behandlingsrum och den totala personalstyrkan ligger på cirka 100 stycken. De behandlar 150 000 patienter och det är omkring femton procent av de som är bosatta i Stockholm.

Varför vara patient på City Dental?

City Dental är Nordens största tandvårdsklinik och de erbjuder bra tandvård som alla har råd med. De har även den senaste och bästa utrustningen och utför alla typer av allmäntandvård som kronor, broar, implantat, fasader, akuttandvård med mera och är en tandläkare i Stockholm City som ligger väldigt centralt. City Dental har lyckats med sitt mål att nå de invånare som av olika anledningar inte har råd att besöka en tandläkare. Eftersom tandvård är en kostnadsfråga som tyvärr alla inte har råd med erbjuder kliniken bra priser och även generösa öppettider. De öppnar tidigt på morgonen och har öppet till sena kvällen alla veckans dagar. Akuttider erbjuder de varje dag. Att de kan hålla låga priser beror på frikostiga öppettider, att den tekniska utrustningen utnyttjas fullt ut och att administrationen hålls låg. Patienter som besökt kliniken är ofta även mycket nöjda.

Kvalitet

City Dental gör allt för att bevara den högsta kvaliteten. Därför finns det en grupp förtroendevalda tandläkare som gör regelbundna inspektioner av den vård som förekommer och planeras på kliniken. Allt material som köps in är kvalitetssäkrat, är spårbart och har en utomordentlig innehållsförteckning.