Tandvård i Stockholm

Svea tandklinik är en modern klinik där det i skrivande stund arbetar tre tandläkare och två tandhygienister. Lokalerna är utrustade med modern teknik och de är anslutna till Försäkringskassan. Det betyder att du kan använda det statliga tandvårdsstödet som en delbetalning. Även högkostnadsskyddet för tandvård inräknas. Kliniken är även en väl etablerad forskningsklinik och de har ett antal studier som du som patient kanske vill vara med i. Svea tandklinik tillhör ingen tandvårdskedja utan de är en självständig klinik som öppnades 1995.

Vilka behandlingar erbjuds?

Här kan du få flera olika behandlingar, som akutvård, tandimplantat, estetisk tandvård som tandblekning med mera. Svea tandklinik är specialiserade på tandimplantat, rotfyllning och protetik. Många kunder kommer även dit för vanliga regelbundna undersökningar och tandrengöring. Klinikens specialområden är implantat och protetik, men du kan även få rådgivning när det gäller din tandhälsa. De två tandhygienisterna som arbetar på kliniken tar hand om tandkontroller, rengöring och tandblekning.

Svea tandkliniks filosofi

• Här ska varje patient få full kvalitet, estetik och funktion som passar just dem.

• Humana priser och hög servicenivå ska gälla, och patienten ska inte känna obehag.

• Här ska du få den absolut bästa tandvården du kan kräva. Kliniken ingår i ett nätverk där specialister inom olika områden samarbetar och kvalitetssäkringskraven ska vara de bästa tänkbara.

Lagning/kariesbehandling

När du får början till hål är det ett kariesangrepp som börjar och bakterier fäster sig vid emaljen. Bakterierna i sin tur producerar syror som fräter sönder tanden och du får ett så kallat hål. Ibland kan angreppet avstanna om det är en liten skada, emaljytan är oskadd.. Borstar du tänderna och använder fluor, tandtråd, mellanrumstandborste eller något annat är det lättare att hålet läker utan behandling. Om du får ett hål som behöver lagas brukar ofta små hål behandlas med komposit. Ett stort hål behandlas med porslin, krona eller komposit. Har du däremot fått ett riktigt stort hål är det antingen rotfyllning eller att ta bort tanden som gäller.